NDRVN architectuur heeft een ontwerp gemaakt voor een villa in het Overijsselse Willemsoord. Samen met opdrachtgever, een timmerman, hebben we een ontwerp gemaakt waarvan de spantconstructie van eiken is gemaakt. Door de woning in houtskeletbouw uit te voeren is deze goed in eigen beheer te bouwen. De zonnepanelen op het dak en de warmtepomp zorgen ervoor dat de woning volledig all-electric gebruikt kan worden. Dit zorgt samen met de Houtskeletbouw bouwmethode voor een lage CO2 voetprint voor de woning.

Het ontwerp is een moderne interpretatie van woningen zoals die al tientallen jaren gebouwd worden in de omgeving. Kenmerkend zijn de lage goothoogte en grote dakvlakken. Deze grootte van de dakvlakken wordt versterkt doordat er naast de dakopbouw boven de voordeur geen toevoegingen aan het dakvlak zijn gedaan.
Aan de zuidzijde is de villa voorzien van een groot dakoverstek dat ter plaatse van het overdekte terras nog verder inspringt. De eiken spanten geven de villa zowel buiten als binnen een sfeervol uiterlijk.

Werkzaamheden
Ontwerp

Vergunningsaanvraag

Bouwbegeleiding

Opdrachtgever
Familie Last
Oplevering

2020