De charmante villa aan de Beethovenlaan heeft een ingrijpende transformatie ondergaan. Een van de meest opvallende kenmerken van het herontwerp is de toevoeging van grote glazen puien in de vergrote aanbouw. Deze ingreep biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de prachtige, weelderige tuin, maar brengt ook een overvloed aan natuurlijk licht naar binnen. Het creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor de bewoners kunnen genieten van het groene uitzicht vanuit de comfort van hun eigen woonkeuken.

Naast de indrukwekkende glazen puien hebben we ook aandacht besteed aan de zolderverdieping. Hier hebben we twee in stijl van de woning ontworpen dakkapellen toegevoegd. Hierdoor zijn er twee ruime, lichte slaapkamers ontstaan die door de dakvorm een bijzondere speelse uitstraling hebben. De dakkapellen zijn ontworpen met oog voor detail en passen perfect bij de oorspronkelijke architectuur van het huis.

Het herontwerp van de villa aan de Beethovenlaan in Bilthoven staat symbool voor onze visie op het verbouwen van een bestaande woning: een balans vinden tussen het behoud van karakter en het toevoegen van het moderne.

Werkzaamheden
Ontwerp

Vergunningsaanvraag

Opdrachtgever
Privé
Oplevering

2024