NDRVN architectuur is gevraagd om een ontwerp te maken voor de verbouwing van een twee onder-een kap woning in Bilthoven.

Aan de afwerking van de gevel van de aanbouw hebben we veel aandacht gegeven. We hebben gekozen voor langwerpige steenstrips van MBI, die de gevel een moderne en tegelijkertijd tijdloze uitstraling geven. Deze steenstrips zijn door het beperkte materiaalgebruik duurzaam, geven een mooier horizontale belijning aan de gevel  en door de lichtgrijze kleur vormen ze een mooie contrast met de bestaande architectuur van de woning.

Grote glazen oppervlakken zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht in de nieuwe ruimtes en creëren een gevoel van openheid en verbinding met de buitenomgeving. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam woonklimaat, maar maakt de ruimte ook visueel groter en lichter.

“Een Openingsdetail met een Zitbankje”

Een bijzonder detail van dit ontwerp is de grote opening in de gevel, waarin een zitbankje is geïntegreerd. Deze zitplaats biedt de bewoners een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de tuin. Dit element verbindt binnen en buiten op een unieke manier en nodigt uit tot interactie en rust.

Werkzaamheden
Ontwerp

Opdrachtgever
Privé
Oplevering

2025