In Bilthoven heeft NDRVN architectuur een villa ontworpen op het voormalige Ensahterrein. studioNEP heeft bij dit project ook het herbestemmen van de bouwkavel voor haar rekening genomen.

Op het glooiende kavel heeft NDRVN architectuur een smal en lang volume bedacht dat zo goed mogelijk tussen de aanwezige bomen is ingepast. Uitgangspunt van het ontwerp was het handhaven van het glooiende landschap en de aanwezige vliegdennen. Vanuit alle verblijfsruimtes zijn de bomen goed zichtbaar. Onder het smalle lange volume is de vergunningsvrije garage geschoven.

De gevel op de verdieping is bekleed met zwart hout. De begane grond gevels zijn opgetrokken uit grijs/bruin metselwerk.

De begane grond vloer heeft een open plattegrond waarbij de ruimtes in elkaar open lopen. De trap staat centraal tussen de woonkamer, keuken en eetkamer en zorgt voor opdeling in verschillende zones.

Werkzaamheden
Bestemming wijzigen

Ontwerp

Vergunningsaanvraag

Aanbesteding

Bouwmanagement

Opdrachtgever
Privé
Oplevering

2021